BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Žuvies kepsniukai su baklažano garnyru

Šią savaitę paskelbiau fish week J Kadangi kolegė parūpino šviežios žuvies iš „netradicinės rinkos“, tai kas vakarą dabar įnikusi į šio gėrio gaminimo ypatybes. Receptai dažniausiai kyla ekspromtu, įsivaizduoju, ko norėčiau ir pradedu dėlioti kūrybos etapus :D Šįkart užsimaniau žuvies kepsniukų džiūvėsėliuose, o garnyrui – skrudinto baklažano su sūriu ir alyvuogėmis bei šviežių pomidoriukų. Kepsniukams geriausiai, žinoma, būtų šviežia žuvis, ne ta, kuri parduodama šaldyta prekybcentriuose. Tiesą sakant, ji net neturi tikro žuvies skonio. Bet, aišku, jei kito pasirinkimo nėra – tai tiks ir šaldyta.


Žuvį reikia supjaustyti stambiais gabalais. Ją galima kiek pamarinuoti – su smulkintu svogūnu ar česnaku, druska, prieskoniais, trupučiu majonezu ir aliejumi. Vėliau žuvies gabaliukus reikia pamirkyti kiaušinio plakinyje ir pavolioti džiūvėsėliuose. Naudojau šįkart specialius barstinius su paprika. Aptikau tokius neseniai „Norfoje“. Sakyčiau visai nieko – patiko J


 


Garnyrui pajamiau šviežų baklažaną. Atsipjoviau kelias riekutes, apibarsčiau druska, prieskoniais.


Į įkaitintą keptuvę pirmiausiai įdėjau žuvies gabalėlius, o už 5 minučių šalia paguldžiau ir baklažano riekutes. Žuvytė kepa, baklažanai skrunda J Kai matėsi artėjanti pabaiga, ant baklažano užbėriau kelias supjaustytas alyvuoges ir tarkuoto sūrio. Viskas kepa tikrai neilgai – apie 10-15 min. Prie visko dar kelios skiltelės pomidorų – ir viskas, greita bei skani vakarienė ant stalo. Skanaus ;)


Rodyk draugams

Komentarai (5)

  1. Aurellia:

    Tie barstiniai mane rimtai sudomino. O jie brangūs?
    Nebuvau tokių mačiusi.

  2. giniux:

    joa, as irgi ka tik uzmaciau pirma karta. paieskok didziosiose norfose. jie tikrai nebrangus - kazkur apir 3 lt. maciau triju rusiu. as pajamiau su paprika, dar buvo geltoni su ciberzole ir balti (nebepaziurejau su kuo, gal tiesiog neutralus. galvojau ka bus kokia sintetika, bet tikrai ne - neuzmaciau ne vienos baisiosios E raideles. tie trupiniai yra is miltu ir vandens, truputis druskytes, o spalva suteikia prieskoniai - maniesiems paprikos milteliai. siaip patariu isbandyti, man labai patiko. tinka bet kokiems kepsniams is vistienos, zuvies , kiaulienos.. ar pv kotletus apvolioti. arbaaa pasidaryti surio lazdeles.mmmm….. :)

  3. Raimonda:

    Pabandysiu ir as :-)

  4. giniux:

    skanaus Raimondeli ;)

  5. Anonimas:

    skaniai atrodo…

Rašyti komentarą