BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Vištienos sparneliai su sezamu (arba kinietiškai)

 


Kartą su draugu šnekėjom apie jo mėgstamiausią patiekalą – vištienos sparnelius. Na, žinoma, iškart „užsikabliavau“ ir panorau pati pasigaminti. Susigundžiau šįkart pasigaminti kinietiškai.


Taigis, reikės kiek norite vištienos sparnelių, sezamo sėklų, sojos padažo, medaus, druskos, prieskonių.


Sparnelius iš pradžių kiek pamarinavau su truputeliu majonezu, druska, sojos padažu ir prieskoniais.


Kol marinuojasi galima truputėlį keptuvėje pakepinti sezamo sėklas. Jos paskrudusios yra skanesnės. Kitame indelyje neprošal pasidaryti padažiuką. Reikės ¼ puodelio sojos padažo, kelių šaukštų (3-4) medaus, šlakelio vyno. Viską kaitinti kol masė sutirštės.


Pamarinuotus vištienos sparnelius sudėti į įkaitintą keptuvę. Iš pradžių kepti ant mažos ugnies. O prieš galą atsukti didesę ugnį, kad sparneliai gerai apskrustų.


Apskrudusius sparnelius pamirkome į padažą ir pavoliojame sezamo sėklose.


Garnyrui pasitroškinau marinuotų aitriųjų pipirų su šviežia paprika.


Skanaus J



 

Rodyk draugams

Komentarai (1)

  1. Irena:

    Tie pipirai gadina visą vaizdą.

Rašyti komentarą