BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Pyragas su juodaisiais serbentais ir sezamu

Nesudėtingas ir daug produktų nereikalaujantis pyragėlisJ



 


Jam reikės:




  • Miltų


  • Kiaušinių


  • Margarino


  • Grietinės


  • Cukraus


  • Vanilės


  • Juodųjų serbentų uogienės (ar kitos uogienės)


  • Sezamo sėklų


  • Riešutų


  • Kakavos


  • Kepimo miltelių

Visada pyragams kiaušinio trynius ir baltymus plaku mikseriu atskirai, nes tada baltymai susiplaka iki standžių putų ir pyragas būna puresnis.


Plakant galima įberti po porą šaukštų cukraus. Beje, paprastam tradicinio dydžio pyragui plaku apie 4-6 kiaušinius.


Maragriną su stikline cukraus ištirpinu indelyje ant silpnos ugnies.


Grietinės užtenka maždaug stiklinės. Į ją įberiame šaukštelį kepimo miltelių (arba sodos), kad „nusigesintų“.


Į išplatus trynius supilame atvėsusį ištirpintą margariną su cukrumi. Beriame miltų. Maišant masę įberiame dar vanilės. Įpilame į tešlą grietinę. Išmaišome ir, jei trūksta, įberiame miltų. Ant galo supilame išplaktus baltymus. Tada maišome labai atsargiai. Tešla turi būti kietesnė nei blynų.


Jei norite, dalį tešlos įdėkite į atskirą indą ir sumaišykite su trim šaukštais kakavos.


Sezamo sėklas bei skaldytus riešutus kiek paskrudiname keptuvėje.


Kepimo skardą ištepame margarinu, apibarstome džiuvėsėliais. Į dugną pilame dalį baltos tešlos. Apibarstome juodųjų serbentų uogiene ar žaliomis uogomis. Užpilame kakavine tešla ir galiausiai vėl užpilame baltąją mase. Ant viršaus pabarstome dar serbentais bei sezamo sėklomis ir riešutais. Pašauname į orkaitę. Apie 200  laipsnių temperatūroje kepa maždaug 40 min.


Sladžių akimirkų J



 


 

Patiko (0)

Rodyk draugams

Komentarai (24)

  1. Princess:

    omg uzsimaniau tokio pyrago ;p~~

  2. giniux:

    tai pirmyn :D Patikek Princess pats gaminimas uztrunka tik keliolika minuciu. na, jei ne pirma karta kepi pyraga :D

  3. inesa:

    o kiek margarino? noriu išsikepti :)

  4. Ieva:

    Laba diena, Gina,

    Ar galetumet parasyti savo el.pasto adresa? Noriu su Jumis susisiekti :)

  5. Dzziordze:

    o kiek miltu, kiek margarino tia neparasyta.

  6. Ieva:

    Gina,

    ar butu galima Jusu si recepta su nuoroda i bloga patalpinti Facebook puslapyje “mano pyragas” ? ten talpiname pyragu receptus su margarinu.

    Lauksiu atsakymo,

    Iki

  7. When I originally commented I clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and now every time a comment is added I get four emails with the same comment. Is there any way you can remove me from that service? Thanks!

  8. I am really Glad i found this website.Added it to my bookmark!

  9. You’re blogging has really come on when I look back over previous posts. Actually I arrived here from a forum on an unrelated topic. Worth surfing sometimes. Thanks.

  10. Just thought i would comment and say neat design, did you code it yourself? Looks great.

  11. Nice publish. I learn something tougher upon various weblogs daily. It will always be revitalizing to read content from other authors and practice a little something from their store. I’d would rather use some using the content material upon my weblog whether you don’t thoughts. Natually I’ll provide you with a link on your web blog. Thanks for sharing.

  12. I praise you for this fantastic read!! I definitely enjoying each and every little bit of it I have you bookmarked to check out new stuff you post.

  13. Good post! I have a random question for you. How do you get your blog indexed by bing? I have a related web blog.

  14. anyone else see the page fill wrong We are not able to appear to find the sign up button will there be 1

  15. Excellent article and easy to understand explanation. How do I go about getting permission to post part of the article in my upcoming newsletter? Giving proper credit to you the author and link to the site would not be a problem.

  16. I am glad to be one of the visitants on this great internet site (:, appreciate it for posting .

  17. Magnificent website. A lot of useful info here. I am sending it to a few friends ans also sharing in delicious. And of course, thanks for your effort!

  18. I am constantly thought about this, regards for posting .

  19. garwdaghbaldwjhalwghaowfdha;wodhaw

  20. Hey! Nice stuff, do tell us when you post something like that!

  21. There is noticeably a bundle to know about this. I assume you made certain good points in functions also.

  22. WOW! Astounding and well deserved.

  23. I simply want to mention I am all new to blogs and actually loved you’re web page. Most likely I’m planning to bookmark your site . You surely have fabulous articles and reviews. Cheers for sharing with us your web page.

  24. I simply want to tell you that I am just very new to blogging and absolutely liked you’re blog. Most likely I’m planning to bookmark your website . You surely come with awesome writings. Bless you for revealing your web page.

Rašyti komentarą